Előadók

Előadók A-KElőadók L-Z »

Ács Gábor
újságíró, Figyelő, műsorvezető, Milliók reggelire, Rádió Cáfé 98.6
1995-ben szerezte angol nyelvtanári diplomáját a Veszprémi Egyetemen, de már 17 éves kora óta végez újságírói tevékenységet. A gazdasági sajtóban 1997 óta jelennek meg cikkei. Három év szabadúszás után 1999-től 2003-ig a Világgazdaság tőzsderovatának szerkesztője, majd egy éven át a NAPI Gazdaság munkatársa. 2004-től a Figyelő munkatársa, 2006 óta a Pénz+Befektetés rovat szerkesztője, illetve vezetője. 2001 óta az Esmt FM, majd Radiocafé 98.6 Forintos percek, illetve Milliók Reggelire című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 2006-ban az Echo TV Magyar Tőkepiac című műsorának, 2007-ben pedig a Milliók Reggelire, illetve a Milliók Uzsonnára című műsor vezetője. A pénz és tőkepiacok mellett a légiközlekedés jelenti másik szakterületét, 2007 decemberében jelent meg a légiipar eddigi legnagyobb átalakulását bemutató Fapados forradalom című könyve.
Bálint Gergely
osztályvezető-helyettes, retail üzletirányítás szakterület, MKB Bank Nyrt.
2005-ben végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, pénzintézet szakirányon. 2004-ben került az MKB Bankhoz, mint lakossági hitelekkel foglalkozó termékmenedzser. Az MKB Bank szervezeti átalakítását követően a kisvállalati hitelek fejlesztése is az egyik fő feladatai közé tartozik. Komoly energiát fordított a teljes körű, minden igénynek megfelelő termékpaletta kialakításában. 2006-től a lakossági és a kisvállalati hitelezési terület vezetője. Jelenleg fő feladata a kisvállalati termékpaletta belső folyamatainak felülvizsgálata, hatékonyságának növelése az MKB Bankban.
Bátora László
vezérigazgató-helyettes, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Közgazdasági diplomáját a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerezte 1992-ben. Pályáját a Budapest Bank makroelemzési főosztályán kezdte. 1995-től a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt elemzője, később az értékpapírkibocsátási, illetve a corporate finance terület vezetője. 2002-től a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. befektetési területért felelős ügyvezető igazgatója. 2007 nyarától a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt vezérigazgató–helyettese.
Bolyán Róbert
igazgató, lakossági és kisvállalati divízió, Unicredit Bank Hungary Zrt.
1993-ban autógépész mérnökként diplomázik, majd 1996-ban közgazdász diplomát szerez a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd munkájából következően 2001-ben az ELTE kiegészítő szakán jogi szakoklevelet kap. Pályafutását mérnök-üzletkötőként kezdi. 1994-től az OTP Banknál hitelreferens, majd fiókigazgató. 2 éves németországi gyakorlat után tér vissza a pénzügyi szektorba, először egy lízingcégnél elemző, majd a Hypo Bank kiemelt nagyvállalati ügyfélkapcsolattartója, 1999-től a HypoVereinsbank Hungária Rt. fiókigazgatója, régióigazgató helyettese. A HVB Banknál a Komárom-Esztergom megyéért felelős igazgató, majd 2004-től a Kis- és Középvállalkozások Üzletág projektvezetője, mára UniCredit Bank Hungary Zrt. üzletág igazgatója. Vendégoktatóként több főiskolán, vállalkozói fórumokon tart előadást, illetve a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának oktatója, a Vállalati hitelezés tantárgy témavezetője.
Boros Gábor
kockázatkezelési igazgató, Magyarországi Volksbank Zrt.
1991-ben a Miskolci Egyetem gépészmérnöki karán szerzett diplomát, majd 1995-ben Pénzügyi SZámviteli Főiskolán végzett. 1991-től a Mezőbanknál, később az Erstebanknál dolgozott először termékfejlesztés vezetőként, majd Retail Risk vezetőként. 2003-tól a Magyarországi Volksbank Zrt. kockázatkezelési igazgatója
Büki Erzsébet
Termékfejlesztési osztályvezető, Retail és fiókhálózat terület, Magyarországi Volksbank Zrt.
Matematikus-közgazdász, 2003-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. 1999-ben került az Erste Bank Hungary Rt.-be, lakossági hitelek termékmenedzsereként. 2003-tól a KDB Bank Magyarország Rt.-ben volt hitelezési csoportvezető. 2006-tól a Magyarországi Volksbank Zrt. termékfejlesztője, később termékfejlesztési osztályvezetője. Feladata a Termékfejlesztési Osztály irányítása, lakossági és KKV betéti és hiteltermékek kialakítása, karbantartása, köztük a Széchenyi kártya termék gondozása is.
Cserés Ákos
igazgató, Pénz- és Tőkepiaci Műveletek Igazgatóság Refinanszírozási Főosztály, MFB Zrt.
1979-ben végzett pénzügyszakon, a Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1986-ban részt vett szakközgazdász képzésben, nemzetközi pénzügyi szakon. Már az első munkahelyein (KSH, OT) megismerkedett a makrogazdaság fő összefüggéseivel, a pénzügyek gyakorlati alkalmazásával. 1988 és 2002 között a Magyar Nemzeti Bankban foglalkozott a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel és a monetáris politikával. Közben, 1993-tól, az MNB megbízásából, több mint három éven át a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) dolgozott, Washington DC.-ben, mint a hazánkat is képviselő belga országcsoport ügyvezető igazgatójának a tanácsadója. 2002 és 2004 között a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára, ahol többek között a pénzügyi szektorral, és az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések tartoztak hozzá. 2005-től vezeti a Magyar Fejlesztési Bank igazgatójaként a refinanszírozási területet.
Erdei Zsuzsa
termékfejlesztési vezető, mikró vállalkozások, Budapest Bank Nyrt.
Államigazgatási Főiskola elvégzése után a Nemzetközi Bankárképzőben szerzett felsőfokú bankszakmi képesítést. 15 éve Budapest Banknál dolgozik különböző területeken. Irányított szervezetfejlesztési projektet, amelynek fókusza a fiókhálózat átalakítása volt, ügyfélcentrikusabb kiszolgálás érdekében. Six sigma módszertanról a minőségi területen szerzett mélyebb ismereteket. Vezetett projekteket amelyek irányultak rendszer cserére és új termékek bevetésére is. Ezt követően értékesítésfejlesztés tartozott a legfontosabb prioritásai közé, e munka során mély ismereteket szerzett a kisvállalkozói ügyfélkörröl. 3 éve vezeti a mikró termékfejlesztési csapatot, számos ügyféligényekkel találkozó, innovatív termék bevezetése fűzödik a nevéhez.
Dr. Gál Péter
egyetemi tanár, vezető közgazdász, Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
A Magyar Fejlesztési Bank vezető közgazdásza, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának professzora. A Marx Károly Közgazdaságtudományi egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd nemzetközi gazdasági szakértői szakközgazdász oklevelet. 1990-ben a Magyar Tudományos Akadémián védte meg közgazdaságtudományi kandidátusi fokozatát, 1999-ben ugyancsak közgazdaságtudományból habilitált doktori címet szerzett. Oktat a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Menedzser Szak Ph.D. programján és a Vienna University of Economics vendégprofesszora. A Magyar Fejlesztési Bank vezető közgazdászaként készíti az MFB makrogazdasági elemzéseit, illetve irányítja az MFB Rt. makrogazdasági, stratégiai elemzői tevékenységét. Alapítója és szerkesztőbizottsági elnöke a Fejlesztés és Finanszírozás / Development and Finance című magyarul és angolul megjelenő negyedéves közgazdasági szakfolyóiratnak. Több mint 200 publikációja jelent meg itthon, illetve külföldön. Munkássága elsősorban a globalizációs folyamat mikro- és makrogazdasági összefüggéseire és következményeire koncentrálódik. Ezen belül publikációiban, elemzéseiben kiemelten foglalkozik a gazdaságpolitikai alkalmazkodással, a mikro- és makroszféra közötti kölcsönhatásokkal és a nemzetközi vállalati stratégiák, a nemzetközi pénz- és tőkepiac kérdésköreivel.
Horváth Anna
ügyvezető igazgató, SEED Kisvállalkozás Fejlesztési Alapítvány
1992-ben végzett villamosmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 1996-ban marketing szakközgazdászként a Budapesti Közgazdasági Egyetemen. Jelenleg felsőfokú tréneri tanulmányokat folytat. 12 évig dolgozott a GfK Hungária Piackutató Intézetnél kezdetben területvezetőként, majd kutatási cégvezetőként. 2006 óta dolgozik a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványnál, vállalkozás-fejlesztési tréner, tanácsadó, kutató. 2008. januárja óta az alapítvány ügyvezető igazgatója. Gyakorló mikrovállalkozó.
Kállay László
főosztályvezető, vállalkozásfinanszírozási osztály, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
Közgazdasági diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen 1980-ban, közgazdasági doktori fokozatot a Szegedi Tudományegyetemen 2005-ben szerzett. 1980-tól a Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó szerkesztője, 1983-tól az Ipargazdasági Intézet tudományos munkatársa. 1992-től a Piacgazdaság Alapítvány igazgatója, 1995 és 2002 között a Kisvállalkozás-fejlesztési Intézet igazgatója, 2002-től a Magyar Gazdaságelemző Intézet igazgató-helyettese, 2004-től a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KKV-fejlesztési Főosztály főosztályvezető-helyettese, majd 2006 augusztusától a Vállalkozásfinanszírozási Főosztály főosztályvezetője. Vállalkozásfejlesztési témában oktat a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen. Vállalkozásfinanszírozás és vállalkozásfejlesztés témájában számos tudományos publikáció, tanulmány, illetve tankönyv szerzője.
Kálmán László
igazgató, mikró- és kisvállalati főosztály, OTP Bank Nyrt.
1991-ben végzett a Külkereskedelmi Főiskolán, majd 2005-ben okleveles közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. 1992 óta foglalkozik nagyvállalati, lakossági és KKV ügyfelek által használt banki konstrukciók fejlesztésével és értékesítésével. 2007-től az OTP Bank mikro- és kisvállalati üzletágát irányítja, az OTP Egészségpénztár és a Merkantil Bank igazgatótanácsának tagja.
Király Zsolt
igazgató, értékesítési és marketing igazgatóság, Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1993-ban a fizikus diploma megszerzése után a Bróker Néro biztosítási brókercégnél helyezkedett el marketing menedzserként. 1995-ben levezényelte az Első Magyar Közszolgálati Nyugdíjpénztár alapítását, aminek 1999-ig, az AXA-Colonia Nyugdíjpénztárakkal valamint a Heller Farkas Nyugdíjpénztárral történő fúzióig ügyvezetője volt. Az így létrejött AXA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár (mai nevén Uniqa Nyugdíjpénztár) igazgatója volt 2002-ig. 2003-ban alapított az Officium Közszolgálati Biztosításközvetítő Kft-t, aminek vezetése mellett tanácsadói, szakértői feladatokat látott el, többek között az egészségbiztosítási reform előkészítése kapcsán. 2005-től a Hitelgarancia Zrt üzletirányítási és marketing igazgatóságán igazgató-helyettesként elkezdte kiépíteni az önálló értékesítési és marketing igazgatóságot, amit ma igazgatóként vezet.
Krizsán Gábor
osztályvezető, takarékszövetkezeti hitelprogramok osztálya, Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Gazdasági mérnöki végzettsége mellett, közgazdászként végzett a Szent István Egyetemen. 1998-tól dolgozik a Takarékbanknál. Korábban 5 évig az OTP Banknál termékfejlesztéssel, egy befektetési tanácsadónál 1 éven keresztül pénzügyi elemzéssel foglalkozott. A Takarékbank Takarékszövetkezeti Hitelprogramok Osztályán a Takarékszövetkezetek részére kidolgozott hiteltermékek fejlesztési, menedzselési tevékenysége tartozik az irányítása alá. A lakossági termékek fejlesztése, a meghirdetett hitelprogramok Takarékszövetkezetek részére történő közvetítése, továbbá a szektor devizahitelezésének támogatása mellett ez a terület koordinálja egyben az Integrált Takarékszövetkezetek Széchenyi Kártya forgalmazását is.
Komáromi Balázs
főszerkesztő, Gazdasági Rádió
2001-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karán igazgatásszervező szakon szerez diplomát, majd jogászként 2005-ben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végez. A Magyar Rádióban a kilencvenes évek kezdetétől először gyerekriporterként dolgozik, majd később különböző magazinműsorokban riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként 2003-ig. Ezzel párhuzamosan 1998-2000 között hírkoordinátor a Magyar Televízió Híradójánál, majd a TV2 internetes hírportáljánál, a Korridornál vezető szerkesztő 2003-ig. Ekkor szerkesztőként csatlakozik az induló Gazdasági Rádióhoz és a Privátbankár.hu csapatához, majd 2006-ban főszerkesztő-helyettese, 2007-től pedig főszerkesztője a Gazdasági Rádiónak.

Előadók A-KElőadók L-Z »