Előadók

« Előadók A-KElőadók L-Z

mikrovállalkozások üzletfejlesztési vezető, retail divízió, CIB Bank Zrt.
1988-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudomány Egyetemen külgazdasági és szociológia szakán. 1993 óta dolgozik a bankszektorban. OTP Bank üzletpolitikai igazgatósága: üzleti elemzések, hálózatfejlesztési stratégia; Postabank: értékesítés-fejlesztés, fogyasztási hitelek; Erste Bank: üzleti tervezés, célcsoport-menedzsment. Rövid tanácsadói kitérő után 2007 októberétől a CIB Bank újonnan létrejött Mikrovállalkozások Üzletfejlesztési területet vezeti.
Mihálovits András
szerkesztő, műsorvezető, Milliók reggelire, Rádió Cáfé 98.6
1994-ben szerzett diplomát a Pannon Agrártudományi Egyetemen, de még abban az évben pályát változtatott és újságíróként kezdett dolgozni egy agrárgazdasági hetilapnál. Azóta is gazdasági újságíróként tevékenykedik. 1998-tól 2001-ig a Népszava, majd 2001-től 2006-ig a Népszabadság gazdaságpolitikai rovatának munkatársa. Először az agrárgazdaság és az élelmiszeripar, később a kereskedelem és a pénzvilág témakörében publikál. Megfordul az elektronikus médiában is. Az MTV1-nél riporterként, az RTL Klubnál pedig az Ecopoly című business reality című műsorának szakértőjeként tevékenykedik. 2002 augusztusától előbb a Forintos Percek, majd a Milliók Reggelire című pénzügyi tudakozó műsorvezetője a RádióCafé 98.6-on. Jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, de emellett szabadúszó újságíróként publikál gazdasági témák.
Müllerné Kis Ilona
igazgató, Hitelkockázatok Szabályozási Főosztály, OTP Bank Nyrt.
1988-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. MNB ösztöndíjasként kezdett dolgozni a Budapest Banknál. 1995-ben csatlakozott az OTP Bankhoz, ahol 6 évet az üzleti területen dolgozott, majd a hitel kockázatkezelésen különböző vezető beosztásban.
Nagy Ferencné
kockázatkezelési igazgató, Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Több mint 20 éve dolgozik a pénzügyi szférában, ebből 12 évet a Garantiqa Hitelgarancia Zrt-ben töltött. Mindvégig a kockázatkezelés volt a szakterülete, jelenleg a Garantiqa Hitelgarancia ZRt Kockázatkezelési Igazgatóságát vezeti.
Plavecz Piroska
főtanácsos, Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1989. óta dolgozik a bankszektorban, és 9 éve a Garantiqa Hitelgarancia Zrt-ben. A bankokban elsősorban termékfejlesztéssel foglalkozott, ezen belül hitelekkel, a jelenlegi munkahelyén is termékfejlesztőként dolgozik. A Széchenyi Kártya feltételeinek kidolgozásában mindvégig résztvett és jelenleg is feladata karbantartása ill. fejlesztése.
vezető közgazdász, PSZÁF
Feladata makrogazdasági és pénzügyi szektorelemzés, illetve a hazai pénzügyi szektor kockázataival kapcsolatos felügyeleti jelentések szakmai felügyelete. 1981 óta dolgozik a pénzügyi szektorban, jegybanki, kereskedelmi banki és befektetési banki környezetben látott el különféle munkaköröket. Korábbi munkahelyei között a MNB, a Citibank és a CSFB is megtalálható. A pénzügyi felügyeletnél 2002 óta tevékenykedik.
Skonda Mária
vezérigazgató-helyettes, Magyarországi Volksbank Zrt. Okleveles mérnők, okleveles közgazdász
Tanulmányai befejezését követően kutatás-fejlesztéssel foglalkozott, majd hazai és közép-kelet európai bankrendszerben dolgozott, elsősorban osztrák tulajdonú bankoknál. 1991-1996-ig a GENESIS Bank és Pénzügytechnikai Kft. ügyvezető igazgatója, 1996-1999-ig a Bank Austria csoportnál ügyvezető igazgató, 1999-2001-ig az Erste Bank Hungary Rt. igazgatóságának tagjaként dolgozott. Jelenleg a Magyarországi Volksbank Zrt. igazgatóságának elnök-helyettese. A bank Lakossági üzletágának, a Marketing és Kommunikációs Terület, a Termékfejlesztés és Sales Support Terület, az Elektronikus Értékesítési Csatornák, valamint a Beszerzés és Üzemeltetés Területek felelőse, a bank vezérigazgató-helyettese.
Szép Zoltán
fejlesztési igazgató, KA-VOSZ Zrt.
Rendszerszervező és informatikus mérnök, szakközgazdász. 1993-tól a Bankár Holding határidős deviza üzletág vezetője, a Deviza Factory Rt. igazgatóságának tagja, majd az Alternativ Design ügyvezetője. 2000-től az Euroleasing cégcsoport marketing vezetője, 2002-től a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Részvénytársaság fejlesztési igazgatója. Kezdettől fogva részt vett a Széchenyi Kártya konstrukció kidolgozásában, jelenleg az üzemeltetéséért és fejlesztéséért felelős.
Taksz Károly
vezető hitelező, Európai Beruházási Bank (EIB)
1993-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy és nemzetközi kapcsolatok szakirányain, majd 1999 és 2001 között a barcelonai IESE Business School MBA képzését végezte el. 1993-tól 1999-ig a CIB Banknál dolgozott különbözö beosztásokban nemzetközi bankkapcsolatok, szindikált hitelek és vállalati hitelezés területeken. 2001-től 2005-ig az Euro-Phoenix Kft.-nél dolgozott M&A és vállalatfinanszírozási tanácsadóként magyar és közép-európai ügyleteken. 2005-től vezető hitelezőként az Európai Beruházási Bank munkatársa Luxemburgban. 2007-ig főként magyar állami és önkormányzati infrastruktúrális ügyletekkel foglalkozott, majd 2008-tól elsősorban magyar és cseh banki és vállalati projektek finanszírozását végzi.
Tenke Gábor
igazgató, mikrovállalati igazgatóság, Erste Bank Hungary Nyrt.
32 éves, 2001-ben közgazdászként végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzintézeti szakán. 12 éve dolgozik a bankszakmában, kezdetben a Raiffeisen Bankban, majd a WestLB-nél cash management területén. 2005-től az Erste Bank Mikrovállalati Termékfejlesztését vezeti, 2008-tól pedig már az egész Mikrovállalati Igazgatóságért felel. Az Erste Bank Hungary Nyrt. fiókhálózata és ügyfélszáma alapján a magyar bankpiac egyik legnagyobb szereplője, a pénzintézet közel 900 ezer ügyfelet szolgál ki 199 egységből álló országos fiókhálózatán keresztül.
Tóth Gábor
Termékmenedzser, Budapest Bank Nyrt.
2003-ban végzett okleveles közgazdászként a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodási karán. 2003. óta a Budapest Banknál dolgozik, kezdetben a vállalati értékesítési területen. 2005-től termékmenedzserként csatlakozott az akkor induló mikró termékfejlesztési csapathoz. Feladata a mikrovállalkozói ügyfélkör igényeire szabott fedezett és fedezetlen hiteltermékek kialakítása, folyamatos működtetése.
Tölgyesi Zoltán
ügyvezető igazgató, vállalati üzletág, Raiffeisen Bank Nyrt.
1995-ben a GATE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán közgazdász, 1997-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szakközgazdász, 2007-ben a Manchester Business School-ban (Egyesült Királyság) MBA diplomát szerzett. Karrierjét a Raiffeisen Bankban kezdte gyakornokként, ahol a ranglétrát végigjárva 1996-tól vállalati ügyfélreferens, 1998-tól fiókvezető, 2001-től régióvezető-helyettes, 2003-tól pedig üzletágvezetőként irányítja a mikró, kis- és középvállalati, valamint a nagyvállalati üzletágakat.
Dr. Ulrich Anikó
ügyvezető igazgató, Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány
1986. óta a pénzügyi szektorban dolgozik, két banknál töltött be különféle munkaköröket, majd 1994-ben lett a készfizető kezességi konstrukciókat nyújtó Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója, amelyet jelenleg is vezet. A brüsszeli székhelyű, 34 tagot képviselő nemzetközi érdekvédelmi szervezet, az Európai Kölcsönös Garanciabiztosítók Egyesület igazgatótanácsának tagjaként képviseli Magyarországot. Egy gyermek édesanyja.

« Előadók A-KElőadók L-Z